Samenwerken aan jouw digitale veiligheid

Het aantal cyberaanvallen stijgt. Dit brengt ook voor bedrijven in de maakindustrie groeiende risico’s met zich mee. In deze sector zijn bedrijven vaak met elkaar verbonden via logistieke processen. Zo’n digitaal ecosysteem is krachtig, maar ook kwetsbaar. Het waarborgen van veiligheid is niet langer een taak van één bedrijf; het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die een gecoördineerde aanpak vereist.

Het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland staat klaar om jouw bedrijf en ketenpartners te ondersteunen bij het versterken van de digitale veiligheid op gebied van IT en OT. Met elkaar zorgen we voor een veilige digitale keten.

Zo sterk als de zwakste schakel

Door toenemende digitalisering en de opkomst van Industrial Internet of Things (IIoT) krijgen ook steeds meer ondernemers binnen de maakindustrie te maken met cyberincidenten. De grote uitdaging is dat OT-netwerken van oudsher ontworpen zijn zonder een sterke beveiligingsbasis. Dit wordt een steeds grotere kwestie, omdat de integratie van OT met IT de afgelopen jaren is toegenomen. Dit samenkomen van IT en OT betekent dat aanvallers meer kansen krijgen om via gehackte IT-systemen toegang te krijgen tot het OT-netwerk.

De gevolgen hiervan voor ondernemers zijn divers en lopen uiteen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk, tot de uitval van faciliteiten waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar komt. Door de ingewikkelde ketenafhankelijkheid van de maakindustrie (toelevering, (half)fabricage en eindproduct, naast alle logistieke processen hieromheen) heeft de gehele sector er last van als ketenpartners niet kunnen leveren door een cyberincident. De keten is letterlijk zo sterk als de zwakste schakel.

“Steeds meer maakindustrie ondernemers zien hoe kwetsbaar ze zijn voor cyberaanvallen, ook via de productieapparatuur. Het CW Maakindustrie biedt hen nu het gereedschap om daar wat aan te doen.”
Anton Duisterwinkel, Senior Business Developer High Tech InnovationQuarter

Wat doet het Cyberweerbaarheidscentrum

Ondersteunen van deelnemers met praktische begeleiding en advies
Direct toegang tot cybersecurityexperts
Verstrekken van actuele en relevante (dreigings)informatie
Verhogen van bewustwording over digitale veiligheid binnen de maakindustrie
Faciliteren van kennisdeling- en netwerkbijeenkomsten

Je staat er niet alleen voor

Dankzij het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland sta jij niet alleen in het organiseren van je digitale veiligheid. Als je deelnemer wordt, kun je gebruik maken van alle diensten van het Cyberweerbaarheidscentrum.

Meer weten?
Neem contact met ons op via [email protected]

Initiatiefnemers

Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland richt zich op het ondersteunen van bedrijven in de maakindustrie. Het initiatief is opgericht door een groot aantal aansprekende organisaties uit de sector. Zij zijn zich bewust van de risico’s die de keten loopt en nemen het voortouw zich actief in te zetten voor het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland om zo de digitale weerbaarheid in de regio te verhogen.