Actuele dreigingsinfo

Het CW Maakindustrie Zuid-Holland biedt deelnemers toegang tot de meest actuele en relevante dreigingsinformatie: deze informatie is normaal alleen beschikbaar voor de top vitale organisaties in Nederland. Deze dreigingsinformatie kan, indien gewenst, op organisatieniveau worden verstrekt. Hiermee hebben we onder andere toegang tot de dreigingsinformatie vanuit het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Vanuit het CW Maakindustrie Zuid-Holland bieden we deelnemers twee typen dreigingsinformatie:

1) Algemene informatie

2) Specifieke informatie

Verschillende typen dreigingsinformatie

1)     Algemene informatie

Deelnemers hebben in ieder geval toegang tot de algemene informatie. Dit bestaat onder andere uit beveiligingsadviezen, white papers en factsheets met daarin tips en aandachtspunten voor specifieke onderwerpen. Deze adviezen worden geleverd door het NCSC. Zo kan het CW Maakindustrie Zuid-Holland jouw bedrijf helpen zich beter te beschermen tegen hackers, die steeds innovatievere manieren bedenken om jouw systemen aan te vallen. Het NCSC is constant bezig met het monitoren van de modus operandi van deze hackers. Via het CW Maakindustrie Zuid-Holland hebben deelnemers dus ook toegang tot deze informatie.

2)   Specifieke informatie

Naast de ‘algemene’ informatie kunnen deelnemers mogelijk specifieke (meer technische) informatie ontvangen (dit is optioneel en dus niet verplicht). Deelnemers die deze informatie willen ontvangen moeten extra stappen ondernemen. Aangezien de informatie zeer vertrouwelijk en technisch van aard is, met mogelijke implicaties voor de veiligheid en integriteit van de systemen of processen waarop het betrekking heeft, adviseren wij ten zeerste om de hulp in te roepen van een gekwalificeerde OT of IT-expert.

Ben je al deelnemer? Log dan in om te kijken hoe je toegang kunt krijgen tot de specifieke dreigingsinformatie.

Meer info?

Meer weten over dreigingsinformatie?
Neem contact op met onze programmamanagers.