Nieuws

Officiële lancering Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland!

Het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland is officieel gelanceerd! De lancering vond gisteren plaats tijdens ZIE 2024, de centrale ontmoetingsplek voor de maakindustrie van Zuid-Holland. Het Cyberweerbaarheidscentrum heeft als doel om bedrijven binnen deze sector te ondersteunen bij het waarborgen van hun digitale beveiliging. Vanaf nu kunnen verschillende bedrijven, waaronder productie, handel en toeleveringsketen, zich aansluiten bij het Cyberweerbaarheidscentrum. Deelnemers kunnen rekenen op praktische begeleiding en advies om hun digitale beveiliging zowel op het gebied van de IT als de OT te vergroten.

Tijdens het feestelijke programma op het hoofdpodium van ZIE 2024 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam, namen verschillende sprekers het publiek mee door de oorsprong en het doel van het initiatief. Met onder andere Meindert Stolk, lid van het college van Gedeputeerde Staten, die nadrukkelijk de waarde van het CWM onderstreepte.

Over het Cyberweerbaarheidscentrum
Het Cyberweerbaarheidscentrum heeft als doel om bedrijven in de maakindustrie te ondersteunen en is mede geïnitieerd door Boers & Co, Hittech, Batenburg Techniek, Lely, Koninklijke Metaalunie, FME, InnovationQuarter, Hi Delta en Security Delta. Bewust van de risico’s waarmee de keten wordt geconfronteerd, nemen zij het voortouw om actief deel te nemen aan het Cyberweerbaarheidscentrum voor de maakindustrie in Zuid-Holland om de digitale veerkracht in de regio te vergroten.

Het CWM zoekt actief samenwerking en verbinding. Daarom wordt er ook nauw samengewerkt met de Cyberweerbaarheidscentra Brainport, FERM & Greenport, het Centrum voor Veiligheid & Digitalisering (CVD), De Haagse Hogeschool, Cyber Resilience Netherlands (Cyber Resilience Netherlands Programme) en Cyber Network Drechtsteden, DigitalZH, Provincie Zuid-Holland, Economic Board Zuid-Holland, MRDH, Digital Trust Centre en RVO. Door verbinding te maken en expertise en kennis uit te wisselen voorkomen we versplintering en vergroten we de algehele impact.

Meer weten over het Cyberweerbaarheidscentrum?
Klik dan hier!

Meer nieuws of dreigingsinfo zien?

Word deelnemer en blijf op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale veiligheid.