Nieuws

Kick-off ‘Coalition of the Doing’ Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland

16 januari markeerde een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen cyberdreigingen in de maakindustrie Zuid-Holland, toen de coalitiepartners van het Cyberweerbaarheidscentrum  Maakindustrie Zuid-Holland officieel van start gingen met hun activiteiten op de campus van Lely in Maassluis.

Aangevoerd door de ‘Coalition of the Doing’, bestaande uit Hi Delta, Security Delta (HSD), Koninklijke Metaalunie, FME, InnovationQuarter, Batenburg Techniek, Boers & Co., Hittech en Lely, heeft het centrum als doel de belangrijkste hub te worden voor cybersecurity expertise en informatie voor de gehele toeleveringsketen in Zuid-Holland. De coalitie zal nauw samenwerken met CW Brainport, FERM, CW Greenport, CVD, De Haagse Hogeschool (Programma Cyber Resilience Nederland) en Cyber Netwerk Drechtsteden.

Cybersecurity & Maakindustrie in Zuid-Holland
De maakindustrie, geconfronteerd met unieke uitdagingen op het gebied van cybersecurity, staat onder druk wegens het gebruik van zowel IT- als OT-netwerken (Operationele Technologie). De coalitie ziet dit in en wil met behulp van het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland deze uitdagingen aanpakken en praktische tools bieden aan bedrijven om hun cybersecurity maatregelen te verbeteren, resulterend in een versterkte cyberweerbaarheid. Om dit te realiseren, heeft dit initiatief in december 2023 subsidie ontvangen van het Digital Trust Centre (DTC) en RVO, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Coalition of the Doing
De kick-off van de Coalition of the Doing vond plaats op het campus van Lely in Maassluis, Zuid-Holland. Lely is een toonaangevende speler op het gebied van innovatieve oplossingen in de landbouwsector om het leven van boeren te verbeteren en samen een duurzame en winstgevende toekomst in de agrarische sector te creëren. Een inspirerende plek waar alle coalitiepartners het begin van dit belangrijke initiatief markeerden; om de maakindustrie te ondersteunen bij het opbouwen van een veerkrachtig en veilig zakelijk ecosysteem.

Martin van Gogh, Hi Delta: “De ambitie van de coalitie is om in april 2024 een cyberweerbaarheidscentrum te lanceren voor de maakindustrie in Zuid-Holland. Op die manier kunnen we ondernemers praktische en concrete tools bieden om hun cybermaatregelen te verbeteren. We zullen hen ondersteunen bij het aanpakken van cybersecurity uitdagingen  door middel van verschillende tools, checklists, geleerde lessen, dreigingsinformatie en meer.”

Dit centrum is een vervolg op het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport, dat wordt ondersteund door DTC, MRDH, Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Den Haag.

Meer nieuws of dreigingsinfo zien?

Word deelnemer en blijf op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale veiligheid.